You are not logged in.

Gameforge Events
Ingame Events
Forum Events
Team Aanmeldingen [Open]

Dear visitor, welcome to Welkom op het officiele Metin2.NL forum!. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

  • "Yasuhito" started this thread

Posts: 1,429

Location: Zuid-Holland

Occupation: Mechanical Engineer

Keizerrijk: Chunjo

Klasse: Draken Sjamaan

  • Send private message

1

Monday, November 28th 2011, 8:31pm

[Guide] Karakter Status

Karakter Status
Karakter Status zijn 4 eigenschappen van je karakter die je in het spel per level kan verhogen.
In elk volledig level dat je omhoog gaat krijg je 3 punten om bij de Karakter Statussen toe te voegen.
Er is een maximum van 90 punten dat je in een Status kan stoppen, hierna is het alleen nog te verhogen met de bonussen op items.

De 4 verschillende Statussen zijn:
VIT (ookwel Vitaliteit): Deze Status verhoogt je verdediging en je LP (levens punten).
INT (ookwel Intelligentie): Deze Status verhoogt je Magische Schade, Magische Verdediging en TP (Toverpunten).
KRA (ookwel Kracht): Deze status verhoogt je Aanval (dit is voor een fysieke aanval, heeft geen invloed op een afstands vaardigheid van Sura of Sjamaan).
BEH (ookwel Behendigheid): Deze status verhoogt je Ontwijking en aanvankelijk ook je Aanval en Verdediging een beetje.

Per Karakter soort zijn andere Karakter Status verdelingen aan te raden. Tot ongeveer level 50-60 is het handig om een vast iets aan te houden, en dan daarna nog een 3de Status vol te doen als je verder levelt.

Fysieke Krijger: De fysieke krijger heeft veel al aanval door zijn vaardigheden maar een lage verdediging in verhouding. Het is dat ook aan te raden om vooral je punten in VIT maar ook KRA te doen. VIT omdat je veel aan meer verdediging zult hebben en KRA om je aanvallen te verbeteren. Deze keuze is afhankelijk van de spullen die je op je account hebt of je meer verdediging nodig hebt of meer kracht kan gebruiken. De derde Status zou BEH moeten zijn.

Mentale Krijger: Voor de mentale krijger adviseer ik om bijvoorbeeld 10-20 punten meer in VIT te stoppen dan in KRA. Je hebt als mentale krijger waarschijnlijk een zeer hoge verdediging door de vaardigheid Sterk Lichaam. Hier ligt ook de kracht van de Mentale Krijger, dus is het goed om ook aandacht te besteden aan de verdediging met de Status punten. De meningen verschillen nogal over het gebruik van BEH bij mentale krijgers, maar als je je schade niet echt belangrijk vind, dan zou je ook nog een deel van je KRA punten in BEH kunnen doen. Dit geeft je nog een hogere verdediging/schadevermindering. Uiteindelijk zou je moeten werken naar 90 KRA, VIT en BEH.

Magie Sura: Magie Sura's zijn voornamelijk Duel Karakters en daarvoor zou ik aanraden om te beginnen met 10 meer INT dan VIT en die geleidelijk te uppen tot VIT op 50/60 zit en dan de punten die je anders in VIT zou stoppen in BEH te stoppen. Dit geeft je een goede verdediging maar toch ook de benodigde hoge INT die je wilt hebben om je aanvallen zo krachtig te maken dat je iedereen in de duels kunt verpletteren. Uiteindelijk heb je als magie gebruikende Sura het meest als je INT, VIT en BEH vol stopt. Echter zijn er ook spelers die KRA voller doen dan BEH om hun slagen sterker te maken voor bijv. Metins.

Wapen Sura: Wapen Sura's zijn veel gericht op PvM en daarvoor is het goed om een hoge verdediging en slag te hebben, dus zou ik aanraden om veel VIT en INT te hebben. INT is een versterker voor je vaardigheden, dus ook Betoverd Mes, Pantser, Angst etc. Als 3de status is kan het een persoonlijke overweging zijn, meer verdediging/uithouding betekend BEH, meer schade betekend KRA.

Boog Ninja: Boog Ninja's hebben vooral veel aan BEH en VIT. De kracht van veel ninja’s is dat ze weinig geraakt worden en als ze geraakt worden weinig schade krijgen. Dit komt voornamelijk door de hoge BEH. De schade van het schieten met de bogen wordt ook door BEH verhoogt, en daarnaast door KRA verder. Het is dus aan te raden te gaan werken naar 90 BEH, VIT en KRA.

Mes Ninja: Bij Mes Ninja’s is het praktisch gelijk aan bij de Boog Ninja’s. De focus eerst op BEH en VIT, en dan KRA er later bij.

Draken Sjamaan: Als Sjamaan heb je heel veel profijt bij een hoge INT, en ik zou dus ook adviseren om aan het begin INT en VIT beiden omhoog te brengen tot je 30 VIT hebt en dan vol op INT te gaan voor de max INT van 90. Wanneer dit gedaan is kun je kiezen om vol aan VIT te gaan of VIT en BEH te combineren voor wat ontwijking. Uiteindelijk kun je het beste werken naar 90 INT, VIT en BEH.

Helend Sjamaan: Ik zou hierbij het zelfde adviseren als Draken Sjamaans, dus werkende naar 90 INT, VIT en BEH.


~Yasuhito
(Op en/of aanmerking kunnen het beste naar me worden gestuurd in een PM op het forum)
Trots lid van:


Yasuhito|Draak Sjamaan|97
Ippon|Mentale Krijger|54
Sethul|Wapen Sura|70
Shido|Fysieke Krijger|54